Insektmel

Pep dine normale bagerutiner op med noget insektmel, hvor sundhed og bæredygtighed er i højsæde. Med insektmel får du bagværk med højt proteinindhold, masser af vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyre. Det er et perfekt alternativ til dele af det normale hvedemel. På denne side finder du et godt udvalg af insektmel af de populære typer insekter. Her finder insektmel lavet på melorme, som er det mest normale spiselige insekt i Danmark. De forskellige insekter giver mel med forskelligt proteinindhold og smag, hvor man kan vælge efter præference.

melorme mel - spiselige insekter

Melorme mel fra Heimdal Entofarm

  • Dansk produceret
  • Grovmalet
  • Højt proteinindhold

Vægt: 75g

Pris: 70,-

Grunde til at bage med insektmel

Der er ikke særlig mange gode undskyldninger for ikke at bage med insektmel. Det kan klart anbefales at erstatte noget af de normale mel, når der findes er meget sundere alternativt, som er med til at give en fremragende velsmagende. Med Insektmel får du en andel af alt det sunde, som spiselige insekter indeholder. I et sundhedsmæssigt perspektiv er det vigtigt at fremhæve et særligt højt indhold af protein, omega 3 fedtsyre, mineraler og vitaminer. Dette er blot nogle af de positive egenskaber, som insektmel har. Vores udvalg består af melorme mel og buffalo larve mel. De forskellige typer af insektmel har forskelligt næringsindhold alt efter, hvilken type insekt du vælger.  

Insektmel blandet med normalt mel

Vi anbefaler altid at man blander sit Insektmel med normalt mel af to forskellige grunde. Først og fremmest bliver den smagsmæssige oplevelse bedst, når du blander melet. Hvor stor en procentdel af blandingen der skal være Insektmel, er helt op til dig. Det kan være en ide at forsøge sig med samme opskrift, hvor du afprøver forskellige blandingsforhold. På den måde kan du finde den perfekte balance til netop din smag. Den anden og måske vigtigste grund er prisen. Alle ved at sundhed og bæredygtighed som regel koster lidt ekstra, men det er rart at kunne holde prisen på et neutralt niveau, når man laver hjemmebag. Dog vil vi pointere at det absolut er dét værd at købe Insektmel. Resultaterne er i top kvalitet og de sundhedsmæssige egenskaber i melet taler for sig selv. 

Hvornår kan man benytte insektmel?

Insektmel kan anvendes i alle retter, hvor normalt mel er en del af ingredienserne. Dog er Insektmel mere velegnet til visse ting end andre. Det er altid en sikker vinder at bage boller. Insektmel virker lidt ligesom grahamsmel, så dine hjemmebagte boller bliver en anelse grove. På trods af det lidt grove twist, som insektmel tilfører, kan det let anvendes i det søde køkken. Det passer rigtig godt i kage, vafler, pandekager og muffins.